10 špasnih vprašanj

1. Imaš skrivni amulet/talisman, ki ti prinaša srečo?
Ne. Meni največjo srečo prinaša in daje moja hči

2. Kateri je tvoj najljubši stavek iz kake tvoje predstave?
Ne vem. Vsaka predstava posebej je zame v tistem trenutku, ko jo ustvarjam ali igram ljuba in potrudim se dati vse od sebe. Četudi mi lik ni najljubši ali blizu, ga vzljubim in naredim najbolje kot znam in zmorem.

3. Preden greš na oder, a imaš kak ritual?
Moj vsakdanji ritual je meditacija, ki mi neizmerno pomaga tudi pri igri, predstavah. Ko se peljem na predstavo, navadno v avtu ponovim kakšne dele besedila. Pred muzikalom Ljubezenske prevare se ogrejem in naredim pevske vaje s soigralci. Tik preden grem na oder, pa zberem vse svoje misli in energijo in vse usmerim v predstavo in v to, da bodo gledalci dobili od mene čim popolnejše gledališko doživetje.

4. Če bi bil ti pes, katere pasme bi bil/a?
Labradorka , prijazna, cartljiva, malo otročja in predana do konca. Aja, pa labradorci imajo zelo radi dobro hrano

5. Na kateri predstavi Špas teatra si se najbolj smejal/a oz. zabaval/a?
Sem fanica obeh predstav Ranka Babiča- Moška copata in Kriza srednjih let. V nepozabnem spominu mi je ostala predstava 39stopnic. Top! Seveda pa me prelepi, fantastični, čudoviti spomini vežejo na predstavo 5žensk.com, saj sem imela to veliko čast, da sem bila ena od njih in odigrala vseh 350 ponovitev. Neprecenljivo!

6. Najljubši quote iz filma?
Je kar naslov filma La vita e bella, Življenje je lepo. Ker je tako! Samo eno je- tukaj in zdaj, samo naše in prav je, da ga kljub težkim preizkušnjam živimo na polno in cenimo vsak lep trenutek, vsako čudovito izkušnjo.

7. Imaš rad stik z oboževalci na družbenih omrežjih?
To je v teh časih nekako del poklica. Pa vendar, sama to jemljem nekako neobremenjujoče. Z mojimi sledilci delim nekatere svoje lepe trenutke, saj upam, da bodo tudi njim polepšali dan. Ne oglašujem izdelkov, delim pa z njimi tiste stvari, ki se meni zdijo kvalitetne in ki so mi polepšale življenje ali se mi zdijo pomembne in vredne pozornosti.

8. Kaj na prvo in zadnje pomisliš, ko se zbudiš?
Haha, to je pa zelo različno. Če imam snemanje ob 5.30 zjutraj potem bolj malo mislim  . Ob normalnih urah pa najprej meditiram in se na koncu vedno zahvalim za vse lepo in dobro v mojem življenju.

9. Česa te je v življenju najbolj strah?
Ničesar me ni strah. Strah je znotraj votel in zunaj ga ni. So pa stvari, ki me navdajajo z grozo. To so meni nepredstavljive stvari, ki si jih drug drugemu počnejo ljudje. Z največjo grozo me navdaja vojna.

10. Tvoj moto?
Ne vem če je moto, je bolj misel in to je, da sem hvaležna za vse v svojem življenju, saj me je tako lepo, kot težko pripeljalo do tukaj kjer sem. In če v nekem trenutku ni vse tako »čudovito«, si rečem: Vse je ok, gremo jutri z novimi močmi naprej!

Asociacije od A do Ž:

A: Amerika, Azija, Afrika, Avstralija… z eno besedo- potovanja
B: Barbara, ker je tako ime moji mami, babici in mojih hčerki Nini Barbari, samo jaz sem črna ovca 
C: cvetlice, najlepše so tiste, ki jih občudujem na svojem vrtu
Č: čudeži, ker obstajajo
D: družina
E: energija, pozitivna, življenjska, dobra, zdravilna, neusahljiva, odštekana, takšna, ki nas vodi po neznanih, neodkritih poteh in daje našemu življenju polnost
F: fascinacija, nad vsem, vsak dan… želim si, da vedno ostanem tako otroško fascinirana in navdušena nad življenjem in vsem, kar mi le to prinaša
G: gibanje
H: humor, ker je moje najmočnejše orodje, s katerim se najbolje spopadam z vsemi nerodnostmi, neprijetnostmi, morami, nesigurnostmi… in brez njega ne znam ustvarjati. Hura za humor!
I: iskrenost, tako preprosta in enostavna, in čisto premalo uporabljena
J: jasnost- misli, pogleda, besed, izražanja, vizije
K: kraljica Gertruda, ki jo igram v romantičnem muzikalu Ljubezenske prevare. Hecna je. Čeprav ona tega ne ve 
L: ljubezen, kaj pa drugega 
M: morje
N: narava, ta čudovita narava
O: občudovanje, tudi vsakodnevnih malih čudežev 
P: prijatelji, moji ljubi prijatelji… in seveda ples
R: razumevanje
S: sočutje, tako zelo preprosto »orodje«, da lahko razumemo druge. Če bi ga »uporabljali« vsi, bi bilo veliko manj nesporazumov in veliko več lepega za vse!
Š: širina, širina duha, misli, širina srca, ki nas naredi sočutne
T: Tina, ker je to moje ime
U: usta, ker z njimi lahko počnemo toliko lepih stvari- govorimo, pojemo, jemo, se poljubljamo  … In seveda Urška, Aličeva! Ki je »kriva« za ves ta čudoviti Špas!
V: voda, v vseh oblikah
Z: zelenjava, ker jo obožujem
Ž: življenje, to čudovito, skrivnostno življenje, ki nam vsak dan prinaša kaj novega