1. Tvoj življenjski MOTO je…?

Ride, si sapis! To je naslov ene knjigice z latinskimi pregovori, ki mi je bila nekoč podarjena. Pomeni pa "Smej se, če si pameten!"

2. O katerem poklicu si sanjal/a kot otrok?

Spomin na otroške dni mi precej šepa, sem pa nekaj časa nazaj našla svoj dnevnik iz 3. razreda OŠ v katerem je zapisan en sam dnevniški zapis, ki obravnava tri teme 1. V koga sem zaljubljena, 2. Kako si želim postati "lepa filemska igralka" (ja, napisala sem filEmska) 3. Zakaj ni miru na svetu. Tako da sem očitno želela postati lepa filmska igralka in promotorka pacifizma.

3. Bi sedaj, ko poznaš svet gledališča, izbral/a drugače in kaj?

Da, zdaj bi izbrala biti gledališka igralka ;) oziroma performerka na splošno, ne bi se tako na ozko omejevala. So mi pa predstave z živo publiko bolj blizu (čeprav ima seveda tudi nastopanje pred kamero poseben čar).

4. Imaš ljubkovalno ime ali vzdevek, ki so ti ga nadeli kolegi?

Ponavadi mi nadevajo vzdevke, ki so razne variacije mojega imena - Mašolina, Mašenka, Maškula, Maškič ipd. Me pa brat kliče Piščanc. Kar je posledica ene pričeske, nekoč. Pričeska se ni obdržala, vzdevek pa.

5. Tvoja najljubša od Špasovih 55 predstav/komedij?

Murder Mystery - Kvantum brezčutja seveda! :P Vse predstave so lepe, a domača je najlepša ;) Načeloma mi je vedno težko odgovarjati na vprašanja kjer je treba izbrati nekaj, kar mi je naj, ker ne vrednotim izkušenj, s tem pa tudi predstav ne, na tak način. Ampak ja, kakorkoli obrnem so mi vedno najljubše predstave v katerih nastopam, ker so del mene in z njimi živim ter diham. Uživam pa seveda tudi v tistih, ki jih gledam! (In se jim smejim).

6. Zakaj naj bi vsi ljudje hodili v gledališče?

Nisem človek, ki bi govoril zakaj bi kdorkoli kaj moral. Si pa želim, da bi vrednost gledališča prepoznalo čim več ljudi, ker v njem res lahko vsak najde nekaj zase. Nekaj kar ga napolni, gane, nasmeji, mu da misliti ali karkoli drugega. Karkoli nekdo takrat potrebuje, išče. Pa ta živi pretok energije med gledalci in nastopajočimi! Nenadomestljivo...

7. Če bi imel/a čarobno palico, kaj bi si najprej zaželel/a? Hja, enkrat pacifistka, vedno pacifistka - zaželela bi si mir na svetu. Me sploh ne briga, če zveni klišejsko.

8. S kom od igralskih kolegic oz. kolegov bi si želel v prihodnosti stopiti na oder?

Uffff... S čim več njimi, v čim več predstavah. O imenih pa ne bi, ker nikakor ne bi mogla izbrati samo enega/eno.

9. Kaj tebi pomeni smeh in kaj te spravi v smeh?

Smeh je zame način življenja. Smejem se vsemu, še največ pa sama sebi, sploh kadar ga kaj pobiksam. S smehom je vse lažje. Sama se zelo veliko in ponavadi tudi zelo na glas smejem, se pa znam tudi na polno razjokati, da se to zbalansira. Potem se pa smejem skozi solze ;) Smeh je pol zdravja, pravijo, tako da - smej se, če si pameten! ;)

10. Katero 'veliko' knjižno zgodbo bi rad videl na gledališkem odru?

Eh, spet eno vprašanje pri katerem bi ob razmišljanju padla v črno luknjo brez konca! Zato bom povedala preprosto prvo asociacijo - Mali princ. Pa vem, da so po tej knjigi že nastajale predstave, a si še nobene nisem ogledala.

ASOCIACIJE OD A DO Ž: A - avdicija
B - bober
C - Ciper
Č - čipka
D - drama
E - ekvator
F - falafel
G - glavnik
H - hoja
I - Italija
J - jezero
K - kolo
L - latinščina
M - Maribor
N - navada
O - oblak
P - pregovor
R - risba
S - slovenščina
Š - špas
T - Triglav
U - urin (jao) ok, utrinek, če je urin too much
V - vegan
Z - zabava
Ž – življenje