10 špasnih vprašanj

1. Imaš skrivni amulet/talisman, ki ti prinaša srečo?
Imam tako imenovane "lucky underpants", torej srečne spodnjice, ki mi prinašajo srečo ... hm, to se mogoče malo narobe sliši, srečne spodnjice?! Spodnjice, ki mi prinašajo srečo, tako bo bolj prav ... ;)

2. Kateri je tvoj najljubši stavek iz kake tvoje predstave?
Trenutno mi je najljubša beseda "kaj?", ki jo rečem na koncu predstave Ljubezenske prevare, princesi Juliji, ki jo igra Maja Martina Merljak. V tej besedi je skrita cela filozofija lika, prevaranta Mačkona, ki ga igram.

3. Preden greš na oder, a imaš kak ritual?
Ne, samo ogrejem se, če predstava to zahteva od mene. Na nekatere predstave grem pa popolnoma hladen. Kul. In upam, da tako tudi izpadem ... ;)

4. Če bi bil ti pes, katere pasme bi bil/a?
Hmm ... bil bi ena od teh salonskih pasem, ki večino časa preživijo v naročjih kakšnih mičnih deklet. Edini premik, ki ga naredijo je iz enega kavča na drug. To bi bilo nekaj zame, če bil pes ...

5. Na kateri predstavi Špas teatra si se najbolj smejal/a oz. zabaval/a?
Nazadnje me je navdušil Ranko Babič v predstavi Kriza srednjih let. Priporočam ogled.

6. Najljubši quote iz filma?
"Shaken, not stirred." Torej, martini, ki ga naroči James Bond - sam pijem namreč isto ...

7. Imaš rad stik z oboževalci na družbenih omrežjih?
Po pravici povedano niti nimam časa za to. Z veseljem dobim kakšno pohvalo ali kritiko, kdaj še kaj odpišem, če se mi zdi primerno, da bi se pa prav dopisoval, to pa ne ... niti za prijatelje nimam časa zadnje čase, kaj šele za oboževalce. Pa brez zamere!

8. Kaj na prvo in zadnje pomisliš, ko se zbudiš?
Kava in ... kava!

9. Česa te je v življenju najbolj strah?
Strahovi se spreminjajo glede na starost in situacijo, v kateri se trenutno nahajam v življenju. Ne morem reči, da me je česa posebej strah ... trenutno, se bojim, da staranja. Verjetno zato, ker se odlično počutim in ne bi rad, da bi se končalo ....

10. Tvoj moto?
Vsak od nas, nekje v sebi, dobro ve, kaj hoče in česa si želi ... drži se tega!

Asociacije od A do Ž:

A: A - Ajda in Arne; moja nečaka, ki ju obožujem in če upoštevam, da se na A začne tudi ime moje sestre in njenega moža (Ana in Andrej), potem je razumljivo, zakaj me prva črka asoociira ravno na te osebe.
B: B - boks; celo življenje sem se ukvarjal z različnimi športi, zadnje čase pa se navdušujem nad boksom. Res je idealen šport za krepitev moči in motorike. In seveda vse vaje, ki pridejo zraven so odlične za ohranjanje kondicije.
C: C - cesta; ker zelo rad vozim, se rad odpravim tudi na kakšen izlet ali krajše potovanje. Če si predstavljam, da imam prost dan, dobro družbo in prazno cesto pred mano, se mi prikrade nasmeh na obraz.
Č: Č - čas; prosti čas mi veliko pomeni, nisem deloholik, da bi moral biti stalno vpet v obveznosti. Zjutraj, npr. si nujno vzamem čas zase, pijem kavo in preberem vse novice, da sem na tekočem z dogajanjem doma in po svetu.
D: D - darilo; glede na to, da bo kmalu moj rojstni dan, ne preseneča, da razmišljam predvsem o tem, kaj bom dobil za rojstni dan. Ampak - čas je na moji strani....(glej prejšnjo črko).
E: E - električna kitara; kitaro sem začel igrati v osnovni šoli, ampak pravo strast sem začutil šele potem, ko sem si kupil električno kitaro. Zdaj igram sicer precej manj kot sem, kar precej pogrešam.
F: F - Fluctuat nec mergitur; latinski napis, ki krasi grb Pariza in pomeni "pretresen od valov, vendar ne bo potonil". Vedno, ko pridejo kakšni težki trenutki v življenju, se spomnim na ta napis.
G: G - gozd; sem velik ljubitelj narave in sprehod po gozdu me zelo pomirja. Najraje imam kakšne odročne, neobljudene kotičke, kjer se sprehajam, sprostim glavo in se napolnim z energijo.
H: H - Hemingway; Ernest Hemingway, pisatelj, ki trenutno zaseda prostor na moji nočni omarici. Trenutno berem njegove kratke zgodbSneg na Kilimandžaru
I: I - inštrukcije; spomin na srednjo šolo, ki je brez inštrukcij matematike ne bi izdelal. Še zdaj hvala vsem inštruktorjem, ki so me učili dodatno po šolskem pouku in me trpeli.
J: J - jok; jok deluje terapevtsko in čeprav ne jokam pogosto bi si želel, da bi večkrat. Po dobrem joku se prav prečistiš in misli postanejo jasnejše, da o očeh sploh ne govorim. ;) Poleg tega občudujem igralce, ki se lahko zjokajo "na ukaz" na odru ali filmu. To sem si od nekdaj želel.
K: K - kava; nujna sestavina vsako jutro, brez katere ne morem začeti dneva. Zjutraj dobra skodelica kave in časopis - za to si vedno vzamem čas. Tudi, ko ga nimam....;)
L: L - ljubezen; saj ni potrebno nič dodati, ne? ;)
M: M - Mojca; ima moje mame, osebe, ki mi je dala v življenju vse kar mi je lahko. Naučila me je, da ni pomembno kaj delaš, temveč kako to delaš in da ni pomembno kdo si, temveč kakšna oseba si.
N: N - ne; beseda, ki se jo moram naučiti reči in jo večkrat uporabiti. Zaradi ignoriranja te besede, sem se večkrat spravil v težave.
O: O - obljuba; ta beseda ima zame zelo močan pomen. Rad bi bil oseba, ki vedno drži obljubo, ki jo da. In isto pričakujem od drugih. Mogoče se to sliši malo naivno, a tako pač je - sem pač nepoboljšljiv romantik.
P: P - prijatelj; tistih pravih prijateljev imam malo, so mi pa zato toliko bolj pomembni. Rabim veliko časa, da spustim človeka k sebi, ampak potem, ko ga enkrat spustim, ga nikoli več ne spustim. ;)
R: R - Radi se imejte!; Ja, ljudje, imejte se radi, pa bo vse lažje!
S: S - spanje; stanje, v katero se vedno znova rad vračam in stanje, ki mi ga zadnje čase precej primankuje.
Š: Š - šepet; ne vem zakaj, ampak meni je ta beseda blazno lepa. Poleg tega, da se sliši lepo, ima tudi lep pomen. A ni fino, če ti nekdo kdaj kaj zašepeta na uho?
T: T - Tom Sawyer; literarni junak Marka Twaina, ki me vedno znova navdušuje z navihanostjo, uporništvom in inteligenco.
U: U - Urok; lepo mi je, če me kdaj kakšna punca uroči ... ali pa jaz njo ... ali pa obojestransko, to je še najlepše ...
V: V - vlak; že prej sem omenil, da imam rad potovanja in izlete, vlak pa mi predstavlja najbolj romantičen način potovanja. Prav rad bi se z nahrbtnikom na rami odpravil na kakšno popotovanje z vlakom v neznano.
Z: Z - začetek; vsak začetek, česarkoli pravzaprav mi je zelo ljub. Prinaša namreč pozitivno nervozo, rahlo negotovost in izziv, kako bo ta začetek prerasel v ustaljenost. Tudi moje ime Jan, izhaja iz Rimskega imena Ianus, ki je bil polbog začetka in konca. Od tukaj tudi ime Januar.
Ž: Ž - žival; zelo rad imam živali in zelo rad obiščem živalski vrt. Doma sicer nimam nobene domače živali, ker bi ob tempu, ki ga živim, težko skrbel zanjo. Smo pa imeli doma pse in mačko.