Besedilo: Marc Camoletti

Režija: Vinko Möderndorfer

Kostumografija in scenografija: Žiga Flajnik

Igrajo: Jan Bučar, Gorka Berden, Lea Cok, Gregor Podričnik, Vesna Slapar, Inti Šraj

Pripnite si pasove, poleteli boste! Svetovna uspešnica je ena najbolj uspešnih predstav vseh časov in največkrat odigrana francoska komedija na svetu!

V komediji poletite nazaj v sladka, svobodno misleča 60-ta in neonesnaženo ozračje najbolj sočne situacijske komedije, polne zmešnjav in zamenjanih identitet!

V prestolnici ljubezni, Parizu, je skrit mali apartma, v katerem živi arhitekt Bernard (Jan Bučar). Z izjemno geometrično natančnostjo žonglira s prihodi in ljubezenskimi uricami s kar tremi atraktivnimi stevardesami (Gorka Berden, Lea Cok, Inti Šraj). Francozinja, Američanka in Nemka sicer letijo za različne letalske družbe, a ga navdušeno obiskujejo, on pa se med tem uri v kombinatoriki in skrbno načrtuje njihove pristanke in polete. Vse dokler svet ne spozna novih hitrih boeingov.

Hišna pomočnica (Vesna Slapar) mu situacije nikakor ne olajšuje, Bernarda pa v Parizu obišče še Robi, prijatelj iz otroštva. Trk obsežne zasebne flote stevardes je neizbežen in ljubezenska katastrofa tudi.

Več o predstavi: https://www.spasteater.si/predstave/boeing-boeing